Onze honden

Blue of the Shelley Kidz

Geboren op 26 augustus 2018

Vader: Fridens Charles de Gaulle (Shiko)

Moeder: Holley Dolley of the Shelley Kidz (Rubey)

HD-A         CEA (onbeslist) /PRA (vrij)

Blue is een hond met een uitzonderlijk karakter. Hij is lief, geduldig en vreselijk aanhankelijk.
Hij kan met iedereen opschieten, honden, katten en mensen. Hij zal nooit een confrontatie aangaan met honden die lelijk doen. Hij negeert ze en loopt gewoon door.
Met alle katten in huis, en dat zijn er zes, heeft ie een “andere” verhouding. Met de een speelt ie ruwe spelletjes, met de ander knuffelt ie en ze mogen allemaal uit zijn bak mee eten, dwz als ie zelf genoeg heeft gegeten.
Er is een duidelijke rangorde in huis. Wat Blue betreft staat de baas aan het hoofd. De katten denken daar anders over.
Blue is een gezonde jonge reu die in de toekomst voor nageslacht mag gaan zorgen en we hopen dat er mooie gezonde pups geboren mogen worden waar de toekomstige baasjes heel veel plezier van gaan hebben.

Stamboom Blue

===============================================================

Ibbey in blue of the Shelley Kidz (Ibbey)          

Geboren op 13 maart 2017

Vader: Fridens Charles de Gaulle (Shiko)

Moeder: Holley Dolley of the Shelley Kidz (Rubey)

HD-A         CEA (onbeslist) /PRA (vrij)

Ibbey is geboren uit het eerste nestje van Rubey en Shiko. Zij was het enige blue merle teefje in het nest. Een blauw teefje uit deze combinatie was mijn grote wens, dus de keuze om haar aan te houden was snel gemaakt.

Al snel bleek dat Ibbey een temperament en energiek typetje te zijn, met een ander karakter dan wij van onze Shelley Kidz lijn gewend zijn. Het was voor ons wel even wennen om met deze wispelturige dame om te gaan. Naar mate ze ouder wordt, komt er wat meer volwassenheid om de hoek kijken en wordt ze met de dag rustiger. Gelukkig verliest ze niet al haar ondeugende streken want een hondje met een beetje pit kunnen wij wel waarderen.  Wij zijn heel blij met deze levendige dondersteen en kijken uit naar wat zij voor ons in petto heeft voor de toekomst.

Ibbey stamboom

==============================================================

150614 - Rubey 3Holley Dolley of the Shelley Kidz (Rubey)             

Geboren op 26 februari 2014

Vader: Ghostrider du clos de Sea-Wind

Moeder: Cha-Cha Cherrey of the Shelley Kidz

HD-A          CEA (niet vrij) /PRA (vrij)     MDR1 +/-          DM +/-

Rubey is een dochter van onze Cherrey en Pauillac. Ze is geboren op 26 februari 2014 als enig teefje in een nest van 5 pups. In de nestperiode hadden haar broertjes dan ook een groot ontzag voor die kleine meid. En Rubey vond dat natuurlijk geweldig. Gekscherend noemden we haar ‘onze prinses op de erwt’.

Maar Rubey is uitgegroeid tot een  stabiel en rustig hondje. Ze is tevreden met haar leventje waarbij ze wordt omringd met de zorg en toewijding van haar moeder Cherrey. Ze zoekt regelmatig bewust contact met haar alsof ze een bevestiging vraagt dat ze het goed doet. Die steun had ze hard nodig toen omi Mable is overleden. Rubey heeft het daarmee zo moeilijk gehad. Zij en Mable waren dikke maatjes. Rubey had enorm veel respect voor Mable en heeft veel van haar geleerd. Wat zal zij haar overgrootmoeder missen.

Rubey is heel enthousiast als we naar het bos gaan. Want dan kan ze spelen met haar balletje, haar favoriete spel. Onvermoeibaar is ze dan. Het is haar lust en haar leven de bal te vangen, wat voor capriolen ze daarvoor ook moet uithalen. Na zo’n boswandeling ziet de mooi verzorgde Rubey er dan ietsjes anders uit. Het uitje moet meestal worden gevolgd door een schoonmaakbeurt om al het zand en takjes uit haar vacht te krijgen.

Na het overlijden van Mable richt de toekomst van mijn kennel zich nu op Rubey. Die toekomst  heeft Rubey inmiddels 2 mooie nestjes gegeven. In maart 2017 en augustus 2018 heeft Rubey het leven geschonken aan respectievelijk 5 en 6 puppy’s. Van beide nestjes is Shiko (Fridens Charles de Gaulle) de trotse pappa…..

Rubey stamboom

==============================================================

hutchey dutchey of the Shelley Kidz sep 2015 nwHutchey Dutchey of the Shelley Kidz (Hutchey)

Geboren op 26 februari 2014

Vader: Ghostrider du clos de Sea-Wind

Moeder: Cha-Cha Cherrey of the Shelley Kidz

HD-A

Hutchey is een zoon van onze Cherrey en Pauillac. Hij is geboren op 26 februari 2014  in een nest van 5 pups. Hij is dus één van de broertjes van Rubey. Hutchey en Rubey zijn samen opgegroeid en hebben daardoor een speciale band met elkaar. Hutchey woont bij onze Lennart en zijn Janine. Regelmatig is Hutchey bij ons als wij mogen  ‘oppassen’. Hij is hier dan ook helemaal thuis.

Hutchey is een actieve en super enthousiaste hond. Altijd in voor een spelletje en, net als Rubey, gek op de bal. Eigenlijk is Hutchey zelf één grote stuiterbal. Maar wel een heel lieve!

Hutchey stamboom

==============================================================

IMG_7315_laag1 Cha-Cha Cherrey of the Shelley Kidz (Cherrey)

Geboren op 6 maart 2008

Vader: Malouine’s on a Threshold of a Dream

Moeder: Abbey of the Shelley Kidz

Cherrey is een dochter van onze Abbey en Yusta (Malouine’s on a Threshold of a Dream) en is geboren op 6 maart 2008.

Cherrey is op de leeftijd van 6 maanden weer bij ons komen wonen. Als ik dit stukje schrijf is ze ongeveer een maand bij ons in huis. En dat was best even wennen. Niet alleen voor Cherrey, ook voor ons. Ondanks het feit dat ze bij ons is geboren hebben we niet het gevoel haar door en door te kennen. Cherrey is dan ook een bijzonder gevoelig hondje gebleken. Ze blijkt een grondige afkeer te hebben van veranderingen die haar wellicht een onveilig gevoel kunnen geven. Cherrey voelt zich dan ook op haar best bij een kalm en geruststellend leventje. Met haar bijna extreme toewijding geeft ze haar liefde zonder voorbehoud en onuitputtelijk weet ze onze aandacht te vragen.
We hebben nog geen toekomstplannen voor haar. Vooralsnog mag ze genieten van haar prille jeugd.

Mei 2010 is Cherrey voor de eerste keer moeder geworden van maar liefst 7 mooie en guitige pups. Het heeft haar goed gedaan. Niet alleen heeft ze zich een toegewijde moederhond getoond, het heeft haar zelfvertrouwen gegeven waardoor ze nu stevig op de pootjes staat. Ik vind haar nog liever en aanhankelijker geworden ondanks dat ze haar streken nog niet is verloren. Kortom een heerlijk gezellige hond om bij je te mogen hebben. We genieten elke dag van haar aanwezigheid.

November 2011 heeft Cherrey via een keizersnede het leven geschonken aan 9 puppy’s. Ondanks de keizersnede heeft ze haar puppy’s meteen geaccepteerd en heeft ze zich vol toewijding gericht op de kleintjes. Het was een nest met drukke en zeer aanwezige pups. We hebben veel gelachen met deze  super ondeugende pluizenbollen. Hun ondeugendheid had ook iets onhandigs, aandoenlijks en vertederends. De kleintjes zijn inmiddels volwassen en een stuk rustiger en hebben allen een warm thuis gevonden.

26 februari 2014 heeft Cherrey haar 3e nest gekregen. Uit dit nest hebben wij Rubey en Hutchey aangehouden. 

Cherrey stamboom

==============================================================

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *