Onze honden

Laurey of the Shelley Kidz  (Laurey)     

Geboren op 23 februari 2022

Vader:  Unbelievable of the Loving Collies (Stevie)

Moeder: Holley Dolley of the Shelley Kidz (Rubey)

HD – nog niet getest 

CEA (vrij) / PRA (vrij)

Vooralsnog hebben wij geen fokplannen met Laurey. 

==============================================

Blue of the Shelley Kidz

Geboren op 26 augustus 2018

Vader: Fridens Charles de Gaulle (Shiko)

Moeder: Holley Dolley of the Shelley Kidz (Rubey)

HD-A         CEA (onbeslist) /PRA (vrij)

Blue is een hond met een uitzonderlijk karakter. Hij is lief, geduldig en vreselijk aanhankelijk.
Hij kan met iedereen opschieten, honden, katten en mensen. Hij zal nooit een confrontatie aangaan met honden die lelijk doen. Hij negeert ze en loopt gewoon door.
Met alle katten in huis, en dat zijn er zes, heeft ie een “andere” verhouding. Met de een speelt ie ruwe spelletjes, met de ander knuffelt ie en ze mogen allemaal uit zijn bak mee eten, dwz als ie zelf genoeg heeft gegeten.
Er is een duidelijke rangorde in huis. Wat Blue betreft staat de baas aan het hoofd. De katten denken daar anders over.
Blue is een gezonde jonge reu die in de toekomst voor nageslacht mag gaan zorgen en we hopen dat er mooie gezonde pups geboren mogen worden waar de toekomstige baasjes heel veel plezier van gaan hebben.

Stamboom Blue

===============================================================

Ibbey in blue of the Shelley Kidz (Ibbey)          

Geboren op 13 maart 2017

Vader: Fridens Charles de Gaulle (Shiko)

Moeder: Holley Dolley of the Shelley Kidz (Rubey)

HD-A         CEA (onbeslist) /PRA (vrij)

Ibbey is geboren uit het eerste nestje van Rubey en Shiko. Zij was het enige blue merle teefje in het nest. Een blauw teefje uit deze combinatie was mijn grote wens, dus de keuze om haar aan te houden was snel gemaakt.

Al snel bleek dat Ibbey een temperament en energiek typetje te zijn, met een ander karakter dan wij van onze Shelley Kidz lijn gewend zijn. Het was voor ons wel even wennen om met deze wispelturige dame om te gaan. Naar mate ze ouder wordt, komt er wat meer volwassenheid om de hoek kijken en wordt ze met de dag rustiger. Gelukkig verliest ze niet al haar ondeugende streken want een hondje met een beetje pit kunnen wij wel waarderen.  Wij zijn heel blij met deze levendige dondersteen en kijken uit naar wat zij voor ons in petto heeft voor de toekomst. 

Op 6 april 2021 is Ibbey moeder geworden van 2 puppy’s. Een derde pup bleek tijdens de dracht al overleden. Ibbey was zo trots op haar 2 kleine kereltjes en verzorgde ze tot in de puntjes. Ze is dan ook een zorgzaam en toegewijd moedertje gebleken. Ondanks het kleine nestje, waren wij toch heel blij en trots met dit duo. De twee zijn mooi uitgegroeid en hebben beide een leuk karakter. Redenen genoeg om deze combinatie met Stevie nog een keer te herhalen?

Ibbey stamboom

==============================================================

150614 - Rubey 3Holley Dolley of the Shelley Kidz (Rubey)             

Geboren op 26 februari 2014

Vader: Ghostrider du clos de Sea-Wind

Moeder: Cha-Cha Cherrey of the Shelley Kidz

HD-A          CEA (niet vrij) /PRA (vrij)     MDR1 +/-          DM +/-

Rubey is een dochter van onze Cherrey en Pauillac. Ze is geboren op 26 februari 2014 als enig teefje in een nest van 5 pups. In de nestperiode hadden haar broertjes dan ook een groot ontzag voor die kleine meid. En Rubey vond dat natuurlijk geweldig. Gekscherend noemden we haar ‘onze prinses op de erwt’.

Maar Rubey is uitgegroeid tot een  stabiel en rustig hondje. Ze is tevreden met haar leventje waarbij ze wordt omringd met de zorg en toewijding van haar moeder Cherrey. Ze zoekt regelmatig bewust contact met haar alsof ze een bevestiging vraagt dat ze het goed doet. Die steun had ze hard nodig toen omi Mable is overleden. Rubey heeft het daarmee zo moeilijk gehad. Zij en Mable waren dikke maatjes. Rubey had enorm veel respect voor Mable en heeft veel van haar geleerd. Wat zal zij haar overgrootmoeder missen.

Rubey is heel enthousiast als we naar het bos gaan. Want dan kan ze spelen met haar balletje, haar favoriete spel. Onvermoeibaar is ze dan. Het is haar lust en haar leven de bal te vangen, wat voor capriolen ze daarvoor ook moet uithalen. Na zo’n boswandeling ziet de mooi verzorgde Rubey er dan ietsjes anders uit. Het uitje moet meestal worden gevolgd door een schoonmaakbeurt om al het zand en takjes uit haar vacht te krijgen.

Na het overlijden van Mable richt de toekomst van mijn kennel zich nu op Rubey. Die toekomst  heeft Rubey inmiddels 3 mooie nestjes gegeven. In maart 2017 en augustus 2018 heeft Rubey het leven geschonken aan respectievelijk 5 en 6 puppy’s. Van beide nestjes is Shiko (Fridens Charles de Gaulle) de trotse pappa…..

Dit jaar (2022) heeft Rubey samen met Stevie (Ubelievable of the Loving Collies) een nestje van prachtige lieve 4 pups gekregen. Uit dit nestje hebben we Laurey aangehouden.

Rubey stamboom

==============================================================

hutchey dutchey of the Shelley Kidz sep 2015 nwHutchey Dutchey of the Shelley Kidz (Hutchey)

Geboren op 26 februari 2014

Vader: Ghostrider du clos de Sea-Wind

Moeder: Cha-Cha Cherrey of the Shelley Kidz

HD-A

Hutchey is een zoon van onze Cherrey en Pauillac. Hij is geboren op 26 februari 2014  in een nest van 5 pups. Hij is dus één van de broertjes van Rubey. Hutchey en Rubey zijn samen opgegroeid en hebben daardoor een speciale band met elkaar. Hutchey woont bij onze Lennart en zijn Janine. Regelmatig is Hutchey bij ons als wij mogen  ‘oppassen’. Hij is hier dan ook helemaal thuis.

Hutchey is een actieve en super enthousiaste hond. Altijd in voor een spelletje en, net als Rubey, gek op de bal. Eigenlijk is Hutchey zelf één grote stuiterbal. Maar wel een heel lieve!

Hutchey stamboom

==============================================================

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *